Budinca cu macris si castraveti

Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg de castraveti
  • 2 cepe albe
  • 250 gr macris
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 oua
  • 200 g miez de paine
  • 200 ml lapte
  • 20 g de unt
  • piper macinat
  • iaurt pentru servit

Mod de preparare

Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore apa.

Dupa ce s-a fiert se striveste cu furculita.

Se inmoaie painea in laptele caldut si se marunteste de asemenea cu furculita.

Se amesteca miezul de paine cu ceapa si castravetii, se potriveste cu sare, piper si se adauga oulate batute ca pentru omleta.

Se spala macrisul si se soteaza cu unt.

Unge o tava ce chec cu unt, se pune jumatate din amestecul cu castraveti, apoi macrisul, si se toarna cealalta parte din amestecul de castraveti. Se niveleaza suprafata si se pune la cuptor pentru 1 ora.
Se serveste rece, cu sos de iaurt amestecat cu ceapa marunt tocata.

Pofta buna!

Alte retete culinare cu spanac, macris si urzici gasiti aici:

Spanac

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac

Placinta cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Macris

Ciorba de miel cu macris

Sos de macris

Urzici

Mancare de urzici cu mamaliguta

Ravioli cu urzici

Paste de casa cu urzici

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide