Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore a
Se curata castravetii si ceapa si se taie foarte fin. Se caleste la foc mic, amestecand din cand in cand si la final, mareste focul ca sa se evapore apa.
Dupa ce s-a fiert se striveste cu furculita.
Se inmoaie painea in laptele caldut si se marunteste de asemenea cu furculita.
Se amesteca miezul de paine cu ceapa si castravetii, se potriveste cu sare, piper si se adauga oulate batute ca pentru omleta.
Se spala macrisul si se soteaza cu unt.
Unge o tava ce chec cu unt, se pune jumatate din amestecul cu castraveti, apoi macrisul, si se toarna cealalta parte din amestecul de castraveti. Se niveleaza suprafata si se pune la cuptor pentru 1 ora.
Se serveste rece, cu sos de iaurt amestecat cu ceapa marunt tocata.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu spanac, macris si urzici gasiti aici:
Spanac
Clatite cu spanac,
Spanac ardeleneste,
Clatite de spanac
Placinta cu spanac
Rulada de miel cu spanac
Macris
Ciorba de miel cu macris
Sos de macris
Urzici
Mancare de urzici cu mamaliguta
Ravioli cu urzici
Paste de casa cu urzici
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii