Budinca cu spanac si sunca

- Se bat cele 4 oua - Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit c

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Budinca cu spanac si sunca

Ingrediente

  • 500 gr spanac fiert (daca cumparati spanac proaspat
  • asa cum ar fi indicat pentru ca este perioada lui
  • adaugati la timpul de pregatire si c ratarea spanacului si oparirea lui in apa cu sare)
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 200 grame sunca de Praga
  • 4 oua in compozitie si 1 pentru dat fata la final
  • putin cascaval ras pentru fata
  • 4 felii de paine
  • sare

Mod de preparare

- Se bat cele 4 oua

- Peste ele se adauga feliute mici de sunca de Praga sau orice alt fel de sunca slaba, neafumata (mie nu mi-a palcut cum a iesit cand am pus sunca afumata..dar depinde de gusturi).

- Cele 4 felii de paine le rupem bucatele mici, cubulete

- Adaugam feliile de paine peste ouale cu sunca si se amesteca bine ca sa se imbibe painea de oua

- Se maruntesc verdeturile (ceapa si usturiul se curata bine, se foloseste atat partea alba cat si cea verde).Verdeturile sunt maruntite la robot.

- Adugam verdeata tocata peste compozitia initiala de oua, sunca si paine

- La final incorporam si spanacul fiert si maruntit cat mai fin posibil

- Nu uitati de sare

- Se poate adauga si ceva condiment de drob, daca aveti

- Se pune compozitia intr-un vas termorezistent sau o cratita cu fund dublu, si se bate deasupra inca un ou si se presara cascaval ras.

- Se da vasul la cuptor penstru 20-30 de minute, aveti grija sa nu se arda cascavalul

Pofta buna!

Reteta propusa de ruxij.

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Supa ungureasca de chimen
1
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
2
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
3
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Tarta de post cu ciuperci
4
Aperitive cu ciuperci

Tarta de post cu ciuperci

Aluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...

Tarta de post cu ciuperci
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta