Se intampla sa asist negresit prin vacante, la curatatul gradinii de oarece banadai si buruieni uscate ce umbreau fara folos pamantul ce trebuia pregatit pentru primavara. Astfel, bunicul mai gasea prin pamant oarece barabule pe care le zvarlea fara mila in nesatul focului de crengi si radacini uscate din gradina.
In nesatul amintirilor, ma vad aproape obligat sa duc gustul acela mai departe, pregatind numaidecat un cartof scorojit in cuptor, taiat in jumate si crestat apoi pe cealalta parte. Musai trebuieste lasat oarece minute bune in cuptorul incins, dupa care, marea mea grija este sa tavalesc oarece branza de oi proaspata, numa buna sa se topeasca si sa se imprastie pe toata voinicia barabulei. Bineinteles, se potriveste de sare, piper iute sau usturoi adevarat. Ar mai merge niscaiva carne afumata, taiata felii si pusa cu grija printre cele crestaturi, dupa care mai dam ''minunea'' la cuptor inca vreo zece-cinspe' minutele. Nu ne-ar mai ramane decat sa ne bucuram de cartoafa coapta, provocand multa vorba la un pahar cu rubiniu de anul ast’, numai bun sa ostoiasca traheea si gatlejul uscat de nabadaile si fierbinteala cartofului , laolalta cu aroma pofticioasa a afumaturii
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii