Se intampla sa asist negresit prin vacante, la curatatul gradinii de oarece banadai si buruieni uscate ce umbreau fara folos pamantul ce trebuia pregatit pentru primavara. Astfel, bunicul mai gasea prin pamant oarece barabule pe care le zvarlea fara mila in nesatul focului de crengi si radacini uscate din gradina.
In nesatul amintirilor, ma vad aproape obligat sa duc gustul acela mai departe, pregatind numaidecat un cartof scorojit in cuptor, taiat in jumate si crestat apoi pe cealalta parte. Musai trebuieste lasat oarece minute bune in cuptorul incins, dupa care, marea mea grija este sa tavalesc oarece branza de oi proaspata, numa buna sa se topeasca si sa se imprastie pe toata voinicia barabulei. Bineinteles, se potriveste de sare, piper iute sau usturoi adevarat. Ar mai merge niscaiva carne afumata, taiata felii si pusa cu grija printre cele crestaturi, dupa care mai dam ''minunea'' la cuptor inca vreo zece-cinspe' minutele. Nu ne-ar mai ramane decat sa ne bucuram de cartoafa coapta, provocand multa vorba la un pahar cu rubiniu de anul ast’, numai bun sa ostoiasca traheea si gatlejul uscat de nabadaile si fierbinteala cartofului , laolalta cu aroma pofticioasa a afumaturii
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii