Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.
Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.
Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu
un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.
Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-
groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.
Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume
Pui cu ciuperci si smantana
Ciuperci umplute
Salata ciuperci
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii