Chiftele de linte

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg linte
  • 1 ceapa
  • 2 linguri de faina
  • 1 ou
  • sare
  • 1 pastirnac
  • 1 cartof
  • 1 ceasca de ulei
  • verdeata tocata
  • pesmet

Mod de preparare

Se fierbe lintea impreuna cu un cartof curatat si-un pastirnac. Se adauga putina sare. la fiert si se lasa pina cind bobul de linte se desface usor.

Se trece lintea prin sita, dupa ce s-a racit, se amesteca cu

un ou, verdeata tocata, o ceapa tocata marunt si legumele fierte, taiate cubulete.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se in-

groasa cu putina faina si se omogenizeaza. Se fac chiftele care se trec prin faina si pesmet si apoi se prajesc in ulei fierbinte.

Se servesc fierbinti, cu sos de rosii sau cu cartofi fierti, cu unt si verdeata tocata.
Alte retete cu legume

Pui cu ciuperci si smantana

Ciuperci umplute

Salata ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori