Chiftelele de linte pot fi servite in zilele de post. Acestea contin paine, ceapa, condimente, faina, usturoi, morcovi si verdeata.
Chiftele de linte cu usturoi se prepara astfel: se alege lintea, apoi se tine 2 ore in apa calduta, dupa care se pune la fiert in apa rece, cu 1 ceapa si zarzavatul, toate tocate marunt. Se adauga sarea, spre sfarsitul fierberii, apoi se scurge lintea, se trece prin masina de tocat si se amesteca cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si usturoi calite in ulei. Se adauga un piure obtinut din zarzavaturile pasate, sare, piper, verdeata si se framanta bine. Se formeaza chiftelute, care se dau prin faina, pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Chiftelele se servesc ca aperitiv.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii