Chiftelele de linte pot fi servite in zilele de post. Acestea contin paine, ceapa, condimente, faina, usturoi, morcovi si verdeata.
Chiftele de linte cu usturoi se prepara astfel: se alege lintea, apoi se tine 2 ore in apa calduta, dupa care se pune la fiert in apa rece, cu 1 ceapa si zarzavatul, toate tocate marunt. Se adauga sarea, spre sfarsitul fierberii, apoi se scurge lintea, se trece prin masina de tocat si se amesteca cu o felie de paine inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si usturoi calite in ulei. Se adauga un piure obtinut din zarzavaturile pasate, sare, piper, verdeata si se framanta bine. Se formeaza chiftelute, care se dau prin faina, pesmet si se prajesc in ulei fierbinte.
Chiftelele se servesc ca aperitiv.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii