Vinetele, se coc,se curata de coaja si se maruntesc/macina. Eu le-am avut de la congelator. Se curata ceapa si ustroiul ,se toaca marunt si se pun la
Vinetele, se coc,se curata de coaja si se maruntesc/macina. Eu le-am avut de la congelator.
Se curata ceapa si ustroiul ,se toaca marunt si se pun la prajit in putin ulei.Cand sunt foarte putin aurite, se adauga condimente dupa gust.
Eu am pus ,sare,piper,granulat de ustroi,verdeturi tocate si o lingurita de boia. Se amesteca si se lasa la racit.
La 2-3 vinete se foloseste doar un ou.Eu am avut vreo 5. Painea se inmoaie in apa,se stoarce si se marunteste cu mana.
Se amesteca toate componentele,se gusta daca e destul de sarat ,piperat.
Daca vi se pare putin moale compozitia ,mai puneti 1-2 felii de paine maruntita si framantati iar.
Se pot praji in ulei incins,sau se pot da la cuptor la 170-180gr C pana obtin culoarea dorita/depinde cat de rumenite va plac.
Prajite in tigaie ,sunt mai gustoase, dar si la cuptor sunt foarte bune.
Se servesc cu salata de rosii si castraveti cu dressing de iaurt cu marar si ustroi, si 2 stropi de ulei de susan.
Pofta buna!
Reteta Chiftele de vinete a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu vinete gasiti aici:
Vinete cu chiftelute (piftelute),
Musaca de vinete cu carne de pui ,
Vinete umplute cu carne

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii