Retete dietetice. Mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei.
Fasolea se spala si se pune in apa, cu o seara inainte. A 2-a zi, se pune la fiert, timp in care se schimba apa de 2-3 ori. Punem la robot fasolea fiarta si morcovii fierti si mixam pana cand se formeaza o pasta. Transferam compozitia intr-un bol si apoi adaugam cartofii fierti, razuiti pe razatoarea mare. Punem acum ceapa verde, usturoiul verde, leurda, patrunjelul si mararul tocate marunt. Adaugam usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust si amestecul de condimente pentru chiftele si amestecam totul. Adaugam treptat cate 1 lingura de pesmet si amestecam. Adaugam cat pesmet este nevoie, pana ajungem la consistenta dorita, pentru a putea modela chiftelutele. Nu trebuie sa fie foarte lipicioasa. Luam cu mana din compozitia obtinuta si formam bilute pe care le aplatizam putin. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le ungem cu putin ulei. Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru aproximativ 45-50 de minute. Dupa 30 de min. se verifica, daca sunt prea moi, se mai lasa atata timp cat este nevoie. Intre timp, cat chiftelele sunt la cuptor, vom pregati piureul de morcovi. Morcovii spalati si curatati se pun la fiert. Dupa ce sunt fierti, ii scurgem de apa dar mai lasam cam 2-3 linguri si ii pasam bine. Adaugam usturoiul zdrobit si sare dupa gust. Pofta buna!
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateUsor, rapid si delicios acest Tiramisu in monoportii, perfect pentru orice zi a saptamanii. Pofta buna!!
Tiramisu la paharPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaCuloare si savoare, atat de simplu!
Savarine cu aluat dospit si fructe exoticeEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii