Chiftelute din orez

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi  sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute din orez

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • patrunjel
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • susan
  • bucati de carne prajita
  • carnati sau cascaval- pentru umplut

Mod de preparare

In 3 cesti cu apa se pune la fiert orezul impreuna cu morcovul taiat cuburi sare, vegeta. Dupa ce s-a fiert un orez mai legat, se lasa la racit. Se amesteca apoi cu patrunjel tocat marunt si ardeiul gras tocat cuburi. Se formeaza chiftelutele cu mainile ude,iar la mijloc se pune cate o bucata de carnat, carne prajita sau un cub de cascaval. Se pot lasa si simple. Eu am folosit piept de pui prajit. Se dau prin faina, ou batut si prin pesmet amestecat cu susan. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc, sau se pot pune intr-o tava si coace la cuptor.


Se servesc calde sau reci. Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci