Clatite cu dovlecel

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C. Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140 g faina
  • 2 dovlecei
  • rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 175 ml lapte
  • 50 g branza
  • 1/2 de legatura de ceapa verde

Mod de preparare

Incalzim in prealabil cuptorul la 200 grade C.

Se pune faina intr-un bol (cernuta prin sita); treptat se adauga ouale si laptele. Se amesteca pana devin un aluat moale. Se adauga branza si ceapa verde taiata marunt.

Separat intr-o tigaie se prajeste dovlecelul, timp de 3-4 min. la foc mare pana se inmoaie. Se ia de pe foc si se pune pe prosop/servetel de hartie pt a absorbi uleiul si lichidul lasat in timpul prepararii.

Se ia dovlecelul si se adauga in aluat, dupa care se amesteca bine.

Intr-o tigaie unsa cu ulei se adauga o ceasca mica din aluatul pregatit si se prajeste pe fiecare parte, timp de 2 minute, pana capata o crusta aurie.

Cand ati obtinut 12 clatite se transfera pe o tava si se baga la cuptor alte 8 minute.

Pofta buna!!!
Sfat: Se pot servi cu salata de rosii si spanac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci