Cosulete cu spanac

Cosuletele cu spanac este o reteta de aperitive deosebite ce poate fi pregatita si ca gustare. Sunt delicioase, aromate si foarte aratoase!

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu spanac

Ingrediente

  • Pentru 15 portii:
  • 800 g aluat frantuzesc taiat in patratele (se gaseste exact asa in supermarket)
  • 450 g spanac congelat
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 150 g cascaval
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • nucsoara
  • busuioc
  • 3 linguri ulei de masline
  • unt pentru uns formele
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul pana ajunge la temperatura camerei. Se decongeleaza spanacul, apoi se pune la scurs intr-o sita deasa.
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, apoi se calesc in 3 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adaugam spanacul si se soteaza impreuna la foc mediu aproximativ 5 minute.
Se rade cascavalul.
Intr-un castron mai mare batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana si spanacul calit. Se amesteca foarte bine si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga cascavalul ras si se amesteca pana la omogenizare.
Se ung formele de briose cu unt. In fiecare forma se pune cate un patrat din aluat frantuzesc, astfel incat sa obtinem cosuletele. Umplem cosuletele cu compozitia de mai sus.
Se da la cuptor aproximativ 15-20 de minute la foc moderat (cutorul incalzit in prealabil), pana cand aluatul frantuzesc se rumeneste pe margini.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cosuletele cu spanac se servesc calde, ca aperitiv, imediat dupa preparare
Se pot servi si reci.
In cazul in care doriti sa le reincalziti, aveti grija sa nu se usuce aluatul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel, reteta video

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Hummus cu leurda si lipii de casa

Hummus cu leurda si lipii de casa

Pentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...

Hummus cu leurda si lipii de casa
Indiene cu piersici si mascarpone

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Indiene cu piersici si mascarpone
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu pere si crema de branza
1
Prajituri

Prajitura cu pere si crema de branza

Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...

Prajitura cu pere si crema de branza
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Ciuperci pane umplute
4
Aperitive cu ciuperci

Ciuperci pane umplute

Un aperitiv surpriza!

Ciuperci pane umplute
Gulas unguresc cu carne de porc
5
Mancaruri cu cartofi

Gulas unguresc cu carne de porc

Gulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...

Gulas unguresc cu carne de porc
Parteneri
Placinte cu loboda la cuptor
Bucataras.RO

Placinte cu loboda la cuptor

Placinte cu loboda la cuptor
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread