Pentru cosuletele de legume ai nevoie de faina, oua, ulei, lapte, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac si cartofi.
Cosuletele de legume se prepara asa: pentru aluat, se bat ouale si se toarna uleiul treptat, apoi se adauga sarea, praful de copt stins cu zeama de lamaie, iaurtul si se amesteca bine. Se presara faina in ploaie si se framanta aluatul, care se lasa la rece 30 de minute. Se intinde intr-un strat de jumatate de cm si se imbraca formele de tarta cu bucatele de aluat unse cu ulei, care se coc la foc potrivit. Pentru umplutura se fierb legumele, apoi se lasa la racit. Se toaca marunt, se amesteca cu uleiul de masline, mararul tocat fin, zeama de lamaie si condimentele. Se umplu cosuletele cu acest amestec. Se taie rosiile in 2, se asaza intr-o tava si se stropesc cu ulei de masline. Se coc in cuptorul incins, presarate cu tarhon, apoi se garnisesc tartele cu ele.
Se servesc calde.
Alte aperitive:
Placinta cu carne
Ciuperci la cuptor
Chiftele
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii