Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este
Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este arsa, astfel va primi o aroma afumata. Cand vinetele devin moi, se pun in apa rece si se decojesc. Apoi, acestea se toaca marunt pe o tabla de lemn. Se adauga ulei si se amesteca pana devine spumoasa. 2-3 vinete absorb 0.1-0.15 l ulei. Se condimenteaza cu ceapa tocata, usturoi, sare, piper si putin suc de lamaie. Daca adaugi in mixtura maioneza atunci e bine sa utilizezi mai putin ulei, ca mancarea sa fie mai usoara.
Alte aperitive recomandate
Rulada ciuperci
Rulada de spanac
Ciuperci umplute
Negresa este o prajitura delicioasa si usor de preparat. Aceasta reteta de negresa rapida si foarte simpla se poate realiza...
Negresa simpla si rapidaO musaca satioasa cu carne tocata si felii subtiri de cartofi crocanti... cam asta gatim azi. Reteta video pas cu pas o...
Musaca cu carne tocata si cartofiGris cu lapte, cea mai indragita reteta de-a lungul timpului pentru bebelusi.
Gris cu lapteSe spala merele si se pun la fiert acoperite cu apa calda. Se aleg fructe bine coapte si se folosesc in cantitati egale....
Marmelada de mere si pereAcest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...
Tort de primavara cu ciocolata si fructe gojiZacusca cu vinete si morcov este o varianta speciala, ce merita incercata! Pentru aceasta se spala toate legumele si se...
Zacusca cu vinete si morcovDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatPlacintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfect
Comentarii