Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este
Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este arsa, astfel va primi o aroma afumata. Cand vinetele devin moi, se pun in apa rece si se decojesc. Apoi, acestea se toaca marunt pe o tabla de lemn. Se adauga ulei si se amesteca pana devine spumoasa. 2-3 vinete absorb 0.1-0.15 l ulei. Se condimenteaza cu ceapa tocata, usturoi, sare, piper si putin suc de lamaie. Daca adaugi in mixtura maioneza atunci e bine sa utilizezi mai putin ulei, ca mancarea sa fie mai usoara.
Alte aperitive recomandate
Rulada ciuperci
Rulada de spanac
Ciuperci umplute
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiPiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataCu această rețetă particip la Provocarea Weekend cu spor,a cărei inițiatoare este @Ștefania Anastasiu, iar în...
Briose aperitiv cu carne, cus-cus, porumb si multe legumeOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii