Crema de vinete

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 bucati de vinete
  • 1 ceapa rosie
  • ulei
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie
  • (maioneza)

Mod de preparare

Vinetele se coc in cuptor, cuptor cu microunde, gratar sau in soba de fier. In Romania, vinetele atata timp se prajesc in cuptor pana cand coaja este arsa, astfel va primi o aroma afumata. Cand vinetele devin moi, se pun in apa rece si se decojesc. Apoi, acestea se toaca marunt pe o tabla de lemn. Se adauga ulei si se amesteca pana devine spumoasa. 2-3 vinete absorb 0.1-0.15 l ulei. Se condimenteaza cu ceapa tocata, usturoi, sare, piper si putin suc de lamaie. Daca adaugi in mixtura maioneza atunci e bine sa utilizezi mai putin ulei, ca mancarea sa fie mai usoara.
Alte aperitive recomandate

Rulada ciuperci

Rulada de spanac

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori