Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 lingu
Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 linguri de ulei de masline, se pun cateii de usturoi usor zdrobiti, patrunjelul, busuiocul, lamaia. Se asa sa se prinda gusturile. Se adauga otetul si un pahar de apa si se lasa 15 minute apoi se scoate usturoiul. Se asaza dovleceii prajiti intr-un recipient adanc, se toarna peste, marinata fierbinte. Se pune la rece peste noapte. Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.
Se servesc intr-un platou ornat cu verdeata sau coaja de lamaie si eventual ceva sos de iaurt. Reteta Dovlecei marinati este propusa de EATALY. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii