Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 lingu
Se taie dovleceii in patru, in cruce. Se prajesc usor in ulei si se scot pe hartie absorbanta, se sareaza si lasa la race. In alta tigaie, in 2 linguri de ulei de masline, se pun cateii de usturoi usor zdrobiti, patrunjelul, busuiocul, lamaia. Se asa sa se prinda gusturile. Se adauga otetul si un pahar de apa si se lasa 15 minute apoi se scoate usturoiul. Se asaza dovleceii prajiti intr-un recipient adanc, se toarna peste, marinata fierbinte. Se pune la rece peste noapte. Se mentine la frigider si o saptamana, in recipient bine inchis.
Se servesc intr-un platou ornat cu verdeata sau coaja de lamaie si eventual ceva sos de iaurt. Reteta Dovlecei marinati este propusa de EATALY. Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii