Dovlecei si vinete fripte cu dresing de usturoi cu rosie coapta si patrunjel. Pare de dieta dar, pe cuvant, este un deliciu!!!
Pentru ca ieri a fost vineri si e bine sa mai si postim, am facut un preparat simplu dar delicios. Cine doreste, poate curata legumele, eu doar le-am spalat foarte bine si dovlecelul l-am curatat in cruce. Am taiat vinetele si dovleceii in rondele de 1 cm. Am presarat feliile cu sare si le-am lasat cam o ora, intr-o sita, sa se scurga zeama si astfel am indepartat amareala din vinete. Apoi le-am spalat la jet de apa, le-am pus pe servetele absorbante sa indepartez umiditatea.
Intr-un bol am facut un amestec de ulei, sare, piper si ierburi de provence (fiecare pune ce ii place), am adaugat legumele si le-am facut un masaj sanatos, pana s-au uns bine toate feliile. Pe o tigaie tip grill am pus feliile la fript, pe ambele parti.
Intre timp, am facut un mujdei de usturoi simplu. Dupa ce am fript legumele, le-am permis sa faca o baie in "piscina" plina de usturoi. Am presarat cu patrunjel tocat si am savurat legumele usturoiate, visand la un piept de pui fript! :)
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIntotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...
Clatite cu dulceturiDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii