Fasolea batuta este poate una dintre cele mai indragite mancaruri de post. Pentru aceasta mancare cu fasole aveti nevoie de fasole uscata, patrunjel, usturoi, scortisoara, bulion si ceapa
Fasolea lasata peste noapte la muiat, se fierbe in mai multe ape, pana aproape-i cade coaja de pe ea..;) Ceapa taiata marunt, se prajeste bine in ulei de floarea soarelui, apoi se adauga bulionul, sarea si piperul dupa gust, o cana cu apa fiarta, praful de scortisoara, si se lasa pe foc pana mai scade sosul. Fasolea se mixeaza cu un blender profi :)) sa dispara orice urma de coaja, plus uleiul de masline si catelul de usturoi pisat, apoi se toarna peste blenduiala, sosul amestecat cu patrunjel proaspat tocat.
Se serveste calda.
Sursa acestei retete este blogul culinar Dulcegarii culinare
Particip la concursul de pe culinar.ro „Bucate româneşti pentru zile când posteşti!” realizat în parteneriat cu www.tupperware.ro si Editura All si pe Facebook am nickname-ul Dulcegarii Culinare
Alte retete de post recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeVegane...si irezistibile!
Prajiturele cu cocos si lamaieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii