Latkes

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute aveti nevoie de cartofi, ceapa, oua, faina, sare si ulei.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Latkes

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • dati pe razatoare
  • 1/2 ceapa
  • data pe razataore
  • 2 oua
  • 1/4 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • ulei

Mod de preparare

Latkes sunt aperitive delicioase. Pentru a prepara aceste chiftelute se amesteca toate ingredientele. Cartofii si ceapa se pot da ori pe razatoare sau se pot baga in robot.
Se infierbanta uleiul si se adauga cate o lingura din compozitie. Daca se foloseste o tigaie non-stick, nu se pune mult ulei. Sunt gata cand sunt de o culoare maronie.


Aceste chiftelute, latkes sunt o traditie pentru Chanukkah sau Hanukkah, o sarbatoare ebraica.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinitta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori