Malai cu dovleac

Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari. In acest timp

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g malai
  • 500 g dovleac
  • 500 g faina
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 200 g zahar
  • drojdie de bere cat o nuca
  • coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja groasa, se pune sa fiarba cu apa rece cat sa-l acopere, taiat felii groase, sau cubulete potrivit de mari.

In acest timp se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana devine lichida.

Separat, se pune o lingura de faina intr-un castron, se opareste cu lapte cald si se amesteca bine cu drojdia. Se lasa sa creasca putin pe marginea plitei.

Se cerne faina si se pune intr-un castron adanc. Se adauga malaiul cernut proaspat, se pune o lingurita de sare peste amestec, apoi se subtiaza cu zeama in care a fiert dovleacul. Se adauga drojdia, apoi zaharul si coaja rasa de lamaie.

Se bate amestecul (care e subtire ca o smantana) cu o lingura de lemn, cel putin un sfert de ora.

Se lasa la dospit o jumatate de ora, se rastoarna apoi compozitia intr-o forma unsa cu ulei si se introduce forma in cuptorul fierbinte.

Se coace malaiul aproape o ora, la foc potrivit.

Cand amestecul de malai si faina este omogen, se adauga bucatile de dovleac, care se coc impreuna cu restul compozitiei.
Pofta buna!

Va recomandam si alte aperitive:

Spanac la cuptor

Placinta cu spanac cu ou

Rulada cu ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi
Bucataras.RO

Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi

Kotopoulo Skorthato - Lemon Garlic Chicken O excelentă reţetă a bucatariei greceşti, aromă, savoare, parfum...da,...

Pui grecesc cu lamaie, oregano si usturoi
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa