Musaca de vinete fara carne

Musaca de vinete fara carne este un preparat culinar gustos si simplu. Ingredientele necesare sunt: voinete, ceapa, rosii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 vinete
  • 1 ceapa mare
  • 2 rosii curatate de pielite
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • faina

Mod de preparare

Pentru musacaua de vinete fara carne trebuie sa procedezi astfel: punem la copt o parte din vinete, le curatam apoi le scurgem de sucul lasat. Scoatem semintele si le tocam pe tocator. Calim ceapa tocata in ulei si punem, cand devine translucida, doua rosii curatate si taiate bucati. Se lasa pe foc pana scade sucul de rosii.  Adaugam vinetele tocate si mai lasi pe foc, cateva minute. Vinetele ramase le taiem rondele si le punem la oparit in apa cu sare. Nu trebuie lasate mult, si, dupa ce le scoatem trebuie sa punem greutate pe ele ca sa se scurga apa. Dam apoi rondelele de vinete prin faina apoi le punem intr-o tigaie la rumenit. Cu ele facem straturile pentru musaca. Punem un strat de rondele de vinete, apoi unul de vinete tocate. Ultimul strat e de rondele de vinete.  Deasupra punem un suc format din o ceasca de apa in care dizolvam o lingura de pasta de rosii. Dam la cuptor si dupa 30 minute  putem sa o scoatem. Punem deasupra oua batute cu smantana si o lingura de faina. Bagam tava la cuptor pana prinde musacaua o crusta aurie.


Alte retete culinare recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc