Musaca de vinete fara carne este un preparat culinar gustos si simplu. Ingredientele necesare sunt: voinete, ceapa, rosii.
Pentru musacaua de vinete fara carne trebuie sa procedezi astfel: punem la copt o parte din vinete, le curatam apoi le scurgem de sucul lasat. Scoatem semintele si le tocam pe tocator. Calim ceapa tocata in ulei si punem, cand devine translucida, doua rosii curatate si taiate bucati. Se lasa pe foc pana scade sucul de rosii. Adaugam vinetele tocate si mai lasi pe foc, cateva minute. Vinetele ramase le taiem rondele si le punem la oparit in apa cu sare. Nu trebuie lasate mult, si, dupa ce le scoatem trebuie sa punem greutate pe ele ca sa se scurga apa. Dam apoi rondelele de vinete prin faina apoi le punem intr-o tigaie la rumenit. Cu ele facem straturile pentru musaca. Punem un strat de rondele de vinete, apoi unul de vinete tocate. Ultimul strat e de rondele de vinete. Deasupra punem un suc format din o ceasca de apa in care dizolvam o lingura de pasta de rosii. Dam la cuptor si dupa 30 minute putem sa o scoatem. Punem deasupra oua batute cu smantana si o lingura de faina. Bagam tava la cuptor pana prinde musacaua o crusta aurie.
Alte retete culinare recomandate
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii