Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii c
Intr-o tigaie incinsa puneti 2 linguri ulei si caliti usturoiul tocat marunt si ardeiul iute tocat foarte fin, timp de 1 minut. Adaugati dovleceii curatati de coaja si tocati in cuburi mici. Amestecati bine. Dati focul mai mic si acoperiti tigaia cu un capac. Amestecati la fiecare
5 minute timp de 20-25 minute, asigurandu-va ca dovleceii nu se prind de tigaie.
Gatind cu capacul pus aveti certitudinea
ca in tigaie ramane suficient lichid.
Atunci cand dovleceii s-au inmuiat bine,opriti focul. Pasati cu o furculita bucatile care mai sunt intregi si apoi asezonati cu sare ,piper si inca o lingura sau doua cu ulei. La final adaugati 1-2 linguri cu zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt.
Daca vreti o pasta mai fina o puteti pasa cu blenderul.
Aceasta pasta este fantastica intinsa pe felii de paine prajita sau amestecata cu paste.
Inspiratie: Jamie Oliver
Aceasta reteta a fost adaugata de truedelights
Alte retete culinare recomandate:

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii