Placinta cu praz si bacon este o reteta culinara excelenta pentru meniul de picnic. Pregateste-o cu ingredientele; ceapa verde, praz si faina,
Tarta sau placinta cu praz va face parte din preparatele culinare cele mai preferate de membrii familiei tale. Se prepara astfel: facem un aluat de tarta din faina, un, ou si sare. Framantam bine apoi intindem o foaie rotunda, de 5 mm grosime. Pregatim forma de tort cu ulei si tapetata cu faina apoi punem aluatul . Il intepam din loc in loc si in punem la in cuptorul preincazit in jur de 15 min.
Intre timp curatam prazul si il taiem marunt, apoi tauiem felii baconul. Intr-o tigaie topim unt si calim prazul si baconul. Condimentam cu sare si piper, apoi lasam la racit. Peste praz punem ouale batute si amestecate cu smantana, ceapa verde tocata. Turnam toata compozitia de praz in aluatul scos de la aragaz. Peste radem branza. Punem tava din nou la cuptor pentru 45 de minute.
Alte placinte recomandate:
Placinta cu branza
Placinta cu spanac si praz
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii