Placinte cu branza si spanac

Un aperitiv numai bun de pus la pachet si servit cu un iaurt, la scoala sau la serviciu.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Placinte cu branza si spanac

Ingrediente

  • 400 g faina alba
  • 240 ml apa clocotita
  • 1 lgt sare
  • o mana frunze de spanac
  • cas proaspat de vaca
  • 3 lg ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.

Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca s-ar putera sa arda. Se framanta pana devine un aluat elastic si omogen. Se formeaza un sul si se lasa la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu un prosop.

Intre timp se spala frunzele de spanac, se scurg bine de apa apoi se pun intr-o tigaie pe foc mic. Se lasa pana se inmoaie frunzele si scad. Se ia tigaia de pe foc.

Casul proaspat se da pe razatoarea cu gauri mici si se sareaza usor. Se amesteca usor, nu trebuie framantat.

Se ia sulul si se taie in 16 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se pun frunze de spanac, se presara deasupra frunzelor casul ras apoi se impacheteaza ca si clatitele. Se rasucesc apoi ca un melc si se aplatizeaza usor cu sucitorul.

Intr-o tigaie nonaderenta se pune uleiul sa se incinga. Se pun placintele sa se prajeasca, intorcandu-se si pe partea cealalta.

Se scot pe prosoape de hartie pentru a lua surplusul de ulei.

Se pot servi atat calde cat si reci. Sunt minunate.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Chiftele de cartofi cu dovlecel
1
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tarta cu dovlecei zucchini
2
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Prajitura cu cirese
3
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura cu visine
4
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Prajitura cu cirese sau visine
5
Romania

Prajitura cu cirese sau visine

Prajitura cu cirese sau cu visine este foarte usor de pregatit dar delicioasa! Blatul pufos are in el fructe aromate dar asta...

Prajitura cu cirese sau visine