Un aperitiv numai bun de pus la pachet si servit cu un iaurt, la scoala sau la serviciu.
Se pune apa sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, se ia de pe foc.
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte cate putin si se amesteca cu o lingura. Dupa ce s-a adaugat toata apa, se rastoarna totul pe masa si se framanta usor la inceput pentru ca s-ar putera sa arda. Se framanta pana devine un aluat elastic si omogen. Se formeaza un sul si se lasa la odihnit timp de 15 minute, acoperit cu un prosop.
Intre timp se spala frunzele de spanac, se scurg bine de apa apoi se pun intr-o tigaie pe foc mic. Se lasa pana se inmoaie frunzele si scad. Se ia tigaia de pe foc.
Casul proaspat se da pe razatoarea cu gauri mici si se sareaza usor. Se amesteca usor, nu trebuie framantat.
Se ia sulul si se taie in 16 parti egale. Se ia fiecare bucata si se intinde intr-o foaie subtire, dreptunghiulara. Se pun frunze de spanac, se presara deasupra frunzelor casul ras apoi se impacheteaza ca si clatitele. Se rasucesc apoi ca un melc si se aplatizeaza usor cu sucitorul.
Intr-o tigaie nonaderenta se pune uleiul sa se incinga. Se pun placintele sa se prajeasca, intorcandu-se si pe partea cealalta.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a lua surplusul de ulei.
Se pot servi atat calde cat si reci. Sunt minunate.
Pofta buna!

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii