Placintele de dovlecei

Placintele de dovlecei fac parte din aperitivele cu legume delicioase. Ingredientele de baza ale retetei sunt: dovlecei, ceapa, usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa tocata fin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 1/4 cana branza rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Placintelele de dovlecei se prepara astfel: spalam dovleceii si ii dam prin razatoare apoi ii asezonam cu sare si ii amestecam bine, dupa care ii acoperim cu un prosop curat si umed si ii lasam asa timp de 10 minute.  Se scurg foarte bine cu ajutorul prosopului si se calesc la foc mic in 2 linguri de ulei, ceapa si usturoi. Separat batem ouale cu faina pana facem o coca moale peste care se pune branza, piperul, boiaua si ierburile. Aluatul aromat se combina cu dovleceii. Cu o cana luam din aluat si punem intr-o tigaie in care am incins uleiul.


Alte retete cu dovlecei recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc