Placintele de dovlecei

Placintele de dovlecei fac parte din aperitivele cu legume delicioase. Ingredientele de baza ale retetei sunt: dovlecei, ceapa, usturoi.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapa tocata fin
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite de sare
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 1/4 cana branza rasa
  • 1 legatura patrunjel tocat

Mod de preparare

Placintelele de dovlecei se prepara astfel: spalam dovleceii si ii dam prin razatoare apoi ii asezonam cu sare si ii amestecam bine, dupa care ii acoperim cu un prosop curat si umed si ii lasam asa timp de 10 minute.  Se scurg foarte bine cu ajutorul prosopului si se calesc la foc mic in 2 linguri de ulei, ceapa si usturoi. Separat batem ouale cu faina pana facem o coca moale peste care se pune branza, piperul, boiaua si ierburile. Aluatul aromat se combina cu dovleceii. Cu o cana luam din aluat si punem intr-o tigaie in care am incins uleiul.


Alte retete cu dovlecei recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori