Platou cu legume

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele de broccoli congelate, iar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600-700 g cartofi
  • 500 g broccoli
  • 300 g morcovi
  • 2-3 fire de praz
  • 1 ceapa mica rosie
  • 40 g unt
  • 1 lingura de faina
  • 150 g sunca
  • 2 dl frisca
  • 100 g cascaval trappista
  • condimente: sare
  • piper
  • zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii taiem rondele. Rondelele de morcovi se fierb in apa sarata, adaugam buchetelele de broccoli congelate, iar la urma, rondelele de praz. Dup ace s-au fiert le strecuram, si punem deoparte 3/4 din zeama. Prajim ceapa rosie taiata marunt, adaugam felii subtiri de sunca, prsram faina si diluam cu zeama de pe legume. Adaugam frisca si 5 dl de cascaval ras, asezonam cu sare, piper, putina zeama de lamaie. Amestecand o racim. pUnem cartofii si legumele intr-un vas termo-rezistent uns cu unt, turnam sosul, presaram cascaval ras, si prajim la 200 gade timp de 25-30 de minute. Daca s-a prajit, presaram verdeata de patrunjel, iar dup ace s-a racit putin, feliem.
Alte retete recomandate

Supa de rosii

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc