Quiche cu vinete

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline. Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu vinete

Ingrediente

  • Aluat pentru tarte (pasta brisée)
  • 2 oua
  • 100 ml de smantana
  • 70 ml de lapte
  • 2 vinete potrivite
  • 20 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • 150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat)

Mod de preparare

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline.

Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si le-am lasat acolo sa se scurga uleiul. Intre timp am mai schimbat hartia, uleiul trebuie sa se scurga bine.

Am pus apoi intr-un castron ouale si le-am batut bine cu laptele, smantana, parmigiano si sare.

Am luat tava de tarte (a mea are 27 de cm), am pus pasta brisée cu tot cu hartie, cu furculita am intepat-o din loc in loc, am pus vinetele, branza taiata cubulete si am turnat ouale batute deasupra ajutandu-ma de o lingura ca sa distribui compozitia uniform.

Marginile de la aluat le-am invartit spre interior si le-am uns cu ou.

Am bagat la cuptorul cald la 180 de grade pentru 30 de minute (in functie de cuptor).
Pofta buna!

Reteta Quiche cu vinete a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu vinete gasiti aici Cosulete cu salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Ciorba de porc cu legume
1
Ciorbe

Ciorba de porc cu legume

Aceasta ciorba cred ca nu are nevoie de nici o prezentare, e atat de gustoasa si satioasa ca nici nu iti mai trebuie felul doi!

Ciorba de porc cu legume
Ciorba de loboda
2
Ciorbe

Ciorba de loboda

O ciorba usoara si minunata de primavara!!!

Ciorba de loboda
Supa crema de spanac cu leurda
3
Supe de legume

Supa crema de spanac cu leurda

Pentru ca supa s-a dorit de post, nu am folosit stok/supa de carne, a fost o fiertura de legume asezonata la final cu ulei de...

Supa crema de spanac cu leurda
Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
4
Supe de carne

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde

O supa de primavara, energizanta, o mancare usoara!

Supa de aripioare cu radacinoase si mazare verde
Budinca de paste cu branza
5
Budinci

Budinca de paste cu branza

Este un desert pe care îl pregătesc des şi de care nu mă plictisesc. Se serveşte cald, pudrat cu zahăr.

Budinca de paste cu branza
Parteneri
Mucenici moldovenesti (reteta video)
Bucataras.RO

Mucenici moldovenesti (reteta video)

Pentru ca se apropie Sfintii 40 de Mucenici si pentru ca mie imi plac foarte mult am tinut neaparat sa va arat si voua reteta...

Mucenici moldovenesti (reteta video)
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia