Quiche cu vinete

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline. Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu vinete

Ingrediente

  • Aluat pentru tarte (pasta brisée)
  • 2 oua
  • 100 ml de smantana
  • 70 ml de lapte
  • 2 vinete potrivite
  • 20 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • 150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat)

Mod de preparare

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline.

Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si le-am lasat acolo sa se scurga uleiul. Intre timp am mai schimbat hartia, uleiul trebuie sa se scurga bine.

Am pus apoi intr-un castron ouale si le-am batut bine cu laptele, smantana, parmigiano si sare.

Am luat tava de tarte (a mea are 27 de cm), am pus pasta brisée cu tot cu hartie, cu furculita am intepat-o din loc in loc, am pus vinetele, branza taiata cubulete si am turnat ouale batute deasupra ajutandu-ma de o lingura ca sa distribui compozitia uniform.

Marginile de la aluat le-am invartit spre interior si le-am uns cu ou.

Am bagat la cuptorul cald la 180 de grade pentru 30 de minute (in functie de cuptor).
Pofta buna!

Reteta Quiche cu vinete a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu vinete gasiti aici Cosulete cu salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc