Quiche cu vinete

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline. Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si l

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Quiche cu vinete

Ingrediente

  • Aluat pentru tarte (pasta brisée)
  • 2 oua
  • 100 ml de smantana
  • 70 ml de lapte
  • 2 vinete potrivite
  • 20 gr parmezan
  • sare
  • piper
  • 150 gr scamorza afumata (puteti pune cascaval afumat)

Mod de preparare

Am curatat vinetele de coaja, le-am taiat cubulete si le-am pus la prajit in ulei de masline.

Cand au fost gata le-am scos pe hartie de bucatarie si le-am lasat acolo sa se scurga uleiul. Intre timp am mai schimbat hartia, uleiul trebuie sa se scurga bine.

Am pus apoi intr-un castron ouale si le-am batut bine cu laptele, smantana, parmigiano si sare.

Am luat tava de tarte (a mea are 27 de cm), am pus pasta brisée cu tot cu hartie, cu furculita am intepat-o din loc in loc, am pus vinetele, branza taiata cubulete si am turnat ouale batute deasupra ajutandu-ma de o lingura ca sa distribui compozitia uniform.

Marginile de la aluat le-am invartit spre interior si le-am uns cu ou.

Am bagat la cuptorul cald la 180 de grade pentru 30 de minute (in functie de cuptor).
Pofta buna!

Reteta Quiche cu vinete a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alta reteta cu vinete gasiti aici Cosulete cu salata de vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori