Rulada de legume este buna perioadele de post din an, asigurand o masa satioasa si nutritiva.
Mod de preparare:
Se pregateste maiaua dintr-un cub de drojdie, putina sare si apa calduta cat sa acopere drojdia si se lasa sa creasca intr-un loc calduros, ferit de curent. Intr-un castron se adauga faina, apoi maiaua crescuta. Se framanta bine aluatul, se imparte in doua bucati, respectiv pentru 2 rulade.
Se dau pe razatoare legumele si se calesc in putin ulei incins, in care se adauga piper. Dupa ce s-au calit legumele, se scot si se lasa la racit. Se pune apoi amestecul de legume pe o foaie de aluat, se ruleaza si se procedeaza la fel si cu cea de-a doua rulada. In tava trebuie adaugata putina faina pentru tapetat, ca ruladele sa nu se lipeasca.
Se preincaleste cuptorul se si se introduce tava cu cele doua rulade si se lasa la copt pana cand aluatul capata o frumoasa culoare aurie.
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Rulada de legume constituie un aperitiv delicios, potrivit pentru post si se poate servi calda sau rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii