Rulada Veselie in culori

1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine, pana se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rulada Veselie in culori

Ingrediente

  • Blat:500 g spanac congelat
  • o legatura de ceapa verde (eu am pus o ceapa rosie
  • de apa
  • 4 oua
  • o lingurita de condiment Delikat
  • un praf de piper
  • un praf de amestec de condimente (cimbrisor
  • maghiran
  • busuioc
  • coriandru
  • foi de dafin)
  • marar si patrunjel verde
  • 3 linguri varfuite cu faina
  • Umplutura: 12 bucati branza feliata topita
  • 8 felii muschiulet sau alt mezel
  • dupa preferinta
  • 250 g branza topita afumata Camembert
  • Ornat: 100 g miez de nuca prajita si macinata
  • o feliuta de branza topita
  • cateva rosii cherry

Mod de preparare

1.Spanacul decongelat si scurs bine se amesteca cu ceapa si verdeata tocate marunt,cu cele 4 galbenusuri,cu condimentele si se amesteca bine, pana se omogenizeaza perfect,apoi icorporam albusul batut spuma tare cu un praf de sare si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt,apoi se da la copt ,cca 25 minute,la foc potrivit.

2.Blatul copt se desprinde de pe hartie,usor cat este cald,apoi se intoarce,tot pe hartie,cu josul in sus si se ,,tapeteaza" cu feliile de branza topita apoi cu feliile de muschiulet si deasupra cu branza Camembert,pe care eu am intins-o cu un sucitor,intre doua folii de plastic si abia apoi am pus-o deasupra muschiuletului,apoi ajutandu-ne de hartia de copt,rulam strans,lasand rulada infasurata in hartie ,o dam cam o ara la frigider sa se intareasca.

3. Se scoate rulada racita,se topeste putin branza topita la microunde apoi cu lama unui cutit se intinde pe rulada in fasii late de 1 cm,pe diagonala apoi rapid(sa nu se raceasca branza topita) presaram miezul de nuca ,prajit si maruntit, presand cu degetele putin.Se taie felii subtiri si se decoreaza cu cateva rosioare Cherry.
Pofta buna!

Reteta Rulada Veselie in culori a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada de cartofi cu legume,

Rulada cu stevie ( de post ),

Rulade de vinete si dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide