Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet, poate fara bacon si eventual cu putina ceapa verde.
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.
Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .
Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.
Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul, se poate foarte bine renunta la el.
Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.
In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon, aromata acum cu usturoiul.
Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa, se fierbe 10 minute si se mai lasa 10), asezonam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline si baconul.
Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac.
Servim din boluri, cu branza cu mucegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere).

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii