Salata calda cu dovleac

Pot sa spun ca a fost foarte buna si cu siguranta o sa o repet, poate fara bacon si eventual cu putina ceapa verde.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Salata calda cu dovleac

Ingrediente

  • - 300 gr dovleac copt
  • - 50 gr bacon
  • - 3 catei usturoi
  • - 50 gr branza cu mucegai
  • - sare
  • - piper
  • - 2 linguri ulei masline
  • - 1 cana cu quinoa fiarta

Mod de preparare

Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.

Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .

Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.

Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in grasimea de la bacon pana cand s-a colorat putin , obtinand astfel niste chipsuri de usturoi. Daca nu va place usturoiul, se poate foarte bine renunta la el.

Am scos usturoiul din tigaie si l-am pus deoparte.

In tigaie punem dovleacul si il lasam sa se incalzeasca si sa absoarba grasimea lasata de bacon, aromata acum cu usturoiul.

Adaugam quinoa fiarta (1 parte quinoa si 3 parti de apa, se fierbe 10 minute si se mai lasa 10), asezonam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline si baconul.

Amestecam cu grija sa nu se rupa bucatile de dovleac.

Servim din boluri, cu branza cu mucegai presarata deasupra si fulgi de usturoi (la alegere).

 

 

 

 

 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci