Salata de telina si morcov cu maioneza

Salata de telina si morcov cu maioneza este o reteta clasica de cruditati, care merge excelent in anotimul rece pe langa o friptura la cuptor sau la gratar.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de telina si morcov cu maioneza

Ingrediente

  • Pentru 4-6 portii:
  • o jumatate de telina
  • 1 morcov mare
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru maioneza aveti nevoie de:
  • 1 ou
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura de mustar
  • sare

Mod de preparare

Se curata telina si morcovul si se dau pe razatoare.
Oul pentru maioneza se fierbe tare (mai bine de 5 minute). Se alege galbenusul, se piseaza bine galbenusul cu o furculita sau se da prin sita, se freaca putin cu sare si treptat se adauga cate putin ulei, amestecand intr-un singur sens. In cazul in care se taie maioneza, se adauga 2-3 stropi de apa rece si se amesteca in continuare.
Cand maioneza este gata, se adauga mustarul si se amesteca.
Se adauga telina si morcovul, se amesteca bine, se potriveste cu zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Salata de telina si morcov cu maioneza se serveste ca aperitiv sau ca mic dejun, pe felii de paine prajita.
Se poate folosi ca umplutura in rulouri din sunca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Floare de Colt
1
Prajituri

Prajitura Floare de Colt

Prajitura Floare de colt este o reteta de prajitura cu doua tipuri de creme si fructe, o prajitura delicioasa pe masura...

Prajitura Floare de Colt
Lichior de bere de casa
2
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
3
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
4
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
5
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Parteneri
Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Bucataras.RO

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In principiu prajitura este cam la fel ca in prima postare, mai ales foile, dar am modificat crema, in sensul ca am redus din...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia