Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta

Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta aveti nevoie de ulei de masline, ceapa, spanac, feta, oua, smantana si unt.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Spanakopita sau Placinta cu spanac si branza feta

Ingrediente

  • 2 linguri mari de ulei de masline
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mititele
  • 500 gr spanac (ori frunze proaspete pe care le fierbeti
  • ori congelate asteptati sa se decongeleze)
  • un varf (generos) de cutit de nucsoara
  • 250 gr de branza feta (daca nu va place gustul o puteti inlocui cu telemea de vaca/oaie combinata)
  • 2 oua mari
  • 200 ml smantana
  • 100 gr unt
  • 14 foi de placinta (le gasiti prin orice magazin
  • chiar si cel de la coltul blocului :P)
  • 50 gr muguri de pin (nu am folosit pt ca la ora aia cu siguranta era inchis la magazinul arabesc
  • de unde puteams a mi-i procur
  • so...nex time)

Mod de preparare

Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu branza incingeti uleiul intr-o tigaie si la un foc moderat sotati bine ceapa tocata marunt. Adaugati putin piper si doar putina sare, pentru ca barnza pe care o veti folosi este destul de sarata. Mutati apoi ceapa intr-un bol mare in care veti adauga nucsoara, branza feta, ouale batute putin, doar cat sa se lege, smantana. Amestecati bine si adaugati spanacul. Daca folositi frunze proaspete, le fierbeti, dupa care le tocati si stoarceti bine apa. Acum ar trebui adaugati si mugurii de pin in compozitie, daca-i aveti. Lasati amestecul la temperatura camerei pana pregatiti foile.

Preincalziti cuptorul la 200 C sau treapta 6. Ungeti o tava termorezistenta cu unt si tapetati cu faina. Asezati 10 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, lasati marginile sa atirne. Apoi puneti umplutura s indoitimarginile in exces. Celelate 4 foi ramase se ung cu unt si se pun deasupra umplututrii, incretindu-le putin, pentru un aspect interesant. Se ung cu unt din belsug si se dau la cuptor pentru 50-60 minute, pana cand suprafata placintei devine aurie, rumenindu-se frumos. Pentru a verifica daca e facuta, puteti sa o incercati cu un cutit mic, umplutura nu trebuie sa fie prea moale.


Placinta cu spanac si branza feta se serveste calda, nu fierbinte, sau si mai bine la temperatura camerei a doua zi dis de dimineata.

Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Ciorba de pui cu bulion de zarzare

Este o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!

Ciorba de pui cu bulion de zarzare
Cele mai apreciate rețete
Drob din miel
1
Retete de Pasti

Drob din miel

Vedeta mesei Pascale!!

Drob din miel
Strudel cu mere din aluat de casa
2
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Prajitura cu crema caramel
3
Prajituri

Prajitura cu crema caramel

Prajitura cu crema caramel este o reteta de prajitura cu foi delicioasa, ce poate fi pregatita de oricine in casa, de Craciun...

Prajitura cu crema caramel
Pui surpriza
4
Mancaruri cu carne

Pui surpriza

Puii curatati, goliti si spalati, se umplu cu un amestec preparat dintr-o bucatica de unt frecat cu creierul curatit de...

Pui surpriza
Tort cu mousse alb si fructe de padure
5
Torturi

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Tortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...

Tort cu mousse alb si fructe de padure
Parteneri
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
ReteteCulinare.RO

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci