Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta aveti nevoie de ulei de masline, ceapa, spanac, feta, oua, smantana si unt.
Spanakopita sau placinta cu spanac si branza feta este delicioasa. Pentru a prepara aceasta placinta cu branza incingeti uleiul intr-o tigaie si la un foc moderat sotati bine ceapa tocata marunt. Adaugati putin piper si doar putina sare, pentru ca barnza pe care o veti folosi este destul de sarata. Mutati apoi ceapa intr-un bol mare in care veti adauga nucsoara, branza feta, ouale batute putin, doar cat sa se lege, smantana. Amestecati bine si adaugati spanacul. Daca folositi frunze proaspete, le fierbeti, dupa care le tocati si stoarceti bine apa. Acum ar trebui adaugati si mugurii de pin in compozitie, daca-i aveti. Lasati amestecul la temperatura camerei pana pregatiti foile.
Preincalziti cuptorul la 200 C sau treapta 6. Ungeti o tava termorezistenta cu unt si tapetati cu faina. Asezati 10 foi de placinta, unse fiecare cu unt topit, lasati marginile sa atirne. Apoi puneti umplutura s indoitimarginile in exces. Celelate 4 foi ramase se ung cu unt si se pun deasupra umplututrii, incretindu-le putin, pentru un aspect interesant. Se ung cu unt din belsug si se dau la cuptor pentru 50-60 minute, pana cand suprafata placintei devine aurie, rumenindu-se frumos. Pentru a verifica daca e facuta, puteti sa o incercati cu un cutit mic, umplutura nu trebuie sa fie prea moale.
Placinta cu spanac si branza feta se serveste calda, nu fierbinte, sau si mai bine la temperatura camerei a doua zi dis de dimineata.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii