Sparanghel fiert cu sos alb

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire. Acestea se fierb in apa clocot

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g sparanghel
  • 30 gr unt
  • 40 gr faina
  • 500 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 2 galbenusuri
  • o lingura mustar iute

Mod de preparare

Se socotesc circa 8-10 fire de sparanghel pentru o portie. Se taie capatul fibros si se leaga manunchi, cate 8-10 fire.

Acestea se fierb in apa clocotita, cu sare, timp de circa 20

de minute. Apoi se scurg, se desfac din manunchi si se asaza pe un platou.

Se servesc cu sos alb.

Dupa preferinta, se poate prepara si un sos picant,

adaugandu-se la sosul alb 2 galbenusuri si o lingura de mustar iute.
Sparanghelul se poate servi si cu pesmet fin, rumenit in unt.

Va recomandam si alte retete lacto-vegetariene:

Urzici scazute

Urzici

Conopida cu mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci