Un aperitiv delicios!!!
Mixul de legume se da in 2-3 clocote in apa, apoi se soteaza un pic in untul incins, la sfarsit adaugand lingura de smanatana, potrivind gustul cu sare si piper. Foaia de aluat de foitaj se intinde, apoi se presara pe una din margini, pe toata lungimea felii subtiri de branza Camembert (sau dupa preferinta alt fel de branza sau cascaval), deasupra se pun legumele sotate, apoi rulam usor ajutandu-ne de celofan, pana obtinem o rulada stransa pe care o asezam in tavita, pe hartie de copt. Ungem deasupra cu galbenus de ou, presaram seminte de susan si dam la copt cca. 30 minute, in cuptorul incins bine, primele 5 minute la foc iute, apoi asam focul moale pana se rumeneste frumos. Lasam ruloul in cuptor sa se raceasca, apoi feliem. Se consuma rece ca aperitiv!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiFoarte bun a iesit!
Ficatei cu bacon si cartofi la cuptorIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii