Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul intr-o tigaie si cind s-a i
Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul intr-o tigaie si cind s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga treptat laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se ia sosul de pe foc, se lasa sa se racoreasca, se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mare: cu pasta de dovlecei bine scursa, cu galbenu- surile si cu albusurile batute spuma tare, care se adauga la urma amesÂtecind foarte usor.
Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit 40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Este bine ca dovleceii sa se fiarba cu o zi inainte.
Alte retete culinare recomandate
Galuste cu prune Zacusca de ciuperci Zacusca
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii