Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul intr-o tigaie si cind s-a i
Se rad dovleceii de coaja si se fierb in putina apa, se pun pe un fund sa se scurga, apoi se trec prin sita. Se pune untul intr-o tigaie si cind s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga treptat laptele, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Se ia sosul de pe foc, se lasa sa se racoreasca, se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mare: cu pasta de dovlecei bine scursa, cu galbenu- surile si cu albusurile batute spuma tare, care se adauga la urma amesÂtecind foarte usor.
Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit 40 minute. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Este bine ca dovleceii sa se fiarba cu o zi inainte.
Alte retete culinare recomandate
Galuste cu prune Zacusca de ciuperci Zacusca
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii