Sufleu de dovlecei cu branza de vaci

In prima faza radem dovleceii de coaja, apoi ii spalam. Incepem sa ii taiem bucatele si ii punem la inabusit, impreuna cu verdeata tocata, in putina a

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 dovlecei
  • patrunjel si marar verde
  • 1 cescuta lapte
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura unt
  • 3 oua

Mod de preparare

In prima faza radem dovleceii de coaja, apoi ii spalam. Incepem sa ii taiem bucatele si ii punem la inabusit, impreuna cu verdeata tocata, in putina apa, pe foc mic. Cand sunt fierti, se strecoara, se trec prin sita si se amesteca cu putin lapte si se pun pe foc sa scada apa pe care o mai contin. Se amesteca pana devin o pasta. Se adauga branza de vaci, sare si galbenusurile, se amesteca bine, apoi se introduc albusurile batute spuma tare, amestecind usor.

Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia in ea si se introduce in cuptor sa se coaca. Nu se deschide cuptorul 20 minute.
Se serveste imediat ce este gata.

Alte retete culinate recomandate:

Varza murata

Supa de galuste

Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci