Tarta in forma de brad este un aperitiv deosebit, perfect pentru masa de Craciun. Are culoare si savoare, este perfect pentru masa festiva.
Eu am facut aluatul intocmai, numai ca am facut un spanac normal, cu faina si lapte. E foarte usor de facut si de efect. Am pregatit tava si ingredientele aluatului. Untul se topeste cu 100 ml. apa. Se toarna apoi intr-un castron si se inglobeaza faina amestecata cu sare. Aluatul se da la rece 30 min. Se unge tava sau daca nu aveti tava de bradut, se decupeaza un bradut din hartie. Se intinde apoi aluatul, se aseaza deasupra sablonului si se decupeaza aluatul. Se face din restul de aluat un rulou care se aseaza pe marginea bradului. Se inteapa aluatul si se coace 30 min. la 180 grade.
Spanacul se paseaza cu ulei, cascaval, otet, sare, piper si samburi de pin. Eu l-am facut traditional. Am umplut tarta.
din feliile de branza topita se taie stelute:
- se taie rosiile in jumatate, ca niste globuri :
- se orneaza frumos- si gata bradutul!
- pe masa, cu branza rasa langa, ca o zapada argintie
Reteta de Tarta brad a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii