Tarte cu morcovi

Se cerne faina intr-un bol, se adauga margarina taiata cubulete, sarea, bicarbonatul, apa minerala si se amesteca usor pana obtinem o coca usor de mod

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina
  • 100g margarina
  • un praf de sare
  • 200 ml apa minerala
  • Umplutura:
  • 2 cepe
  • morcovi
  • 2 dovlecei
  • sare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se adauga margarina taiata cubulete, sarea, bicarbonatul, apa minerala si se amesteca usor pana obtinem o coca usor de modelat.

Aluatul se lasa la odihnit dupa ce se framanta bine timp de 1 ora.

Intre timp curatam ceapa si o taiem solzisori apoi o calim in putin ulei de masline.

Intindem aluatul cu sucitorul il taiem si il punem in forme pentru briose.

Se baga la cuptor si se coc la foc potrivit. Se umple dupa ce-s gata cu umplutura.
Se servesc ornate cu patrunjel.

Alte retete cu morcov:

Chec de morcovi

Mancarica de morcovi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori