Tarte cu spuma de mazare

Minitarte colorate si gustoase !

Portii
5
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Tarte cu spuma de mazare

Ingrediente

  • 225 g faina
  • 125 g unt
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece
  • spuma de mazare:
  • 50 g unt
  • 200 mazare proaspata sau congelata
  • suc de la o jumatate de lamaie
  • un praf de coriandru uscat
  • un praf de nucsoara
  • un praf de boia iute

Mod de preparare

Pentru mini tarte se cerne faina intr-un castron, se face o adancitura si adaugam ingredientele inclusiv untul moale, apoi framantam intre degete pana se formeaza frimituri. Il punem intr-o folie si dam 30 minute la rece.

Inabusim mazarea in untul incins, adaugand cate un pic de apa, pana se inmoaie bine si scade toata zeama lasata, saram si piperam dupa gust. Dam la blender si subtiem cu unt moale si sucul de lamaie, punem compozitia in pos si dam la rece.

Intindem aluatul intre 2 folii de celofan, in strat gros de cca. 5 mm cu care tapetam formele in care le coacem cca 15 minute la foc mediu. Fiecare minitarta se umple cu spuma delicata de mazare si decoram cu un strop de boia, pentru gust si culoare!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori