Timbale de fasole si spuma de sunca

Un aperitiv usor de pregatit!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
redusa
Timbale de fasole si spuma de sunca

Ingrediente

  • 400 gr cartofi albi
  • 200 gr fasole pastai
  • 200 gr fasole pastai
  • 2 linguri de smantana
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • pentru decor
  • 2 linguri de pasta de masline frecata cu un pic de unt

Mod de preparare

Cartofii curatati si spalati se pun la fiert in apa cu sare. Sunca se taie cubulete mici, apoi se freaca bine cu smantana si daca este nevoie se sareaza si pipereaza, dupa gust. Se fierbe fasolea pastai, in apa cu sare, se scurge si se trece sub jet de apa rece, se scurge bine, apoi se mai marunteste cu un cutit, se trage un pic in uleiul de masline si la sfarsit se adauga usturoiul pisat bine. Se scurg cartofii, se paseaza si se freaca cu un pic de unt. Se iau 4 forme metalice (eu nu am si mi-am facut din plastic) fara fund, se asaza pe un platou, apoi se umple fiecare forma cu compozitiile preparate anterior, asezand intai un strat de piure, apoi unul cu spuma de sunca si ultimul de fasole pastai. Se dau la rece cel putin o ora, apoi se scot cu grija inelele si se decoreaza cu pasta de masline negre.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori