Vinete marinate

Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete mijlocii
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lamiie
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se spala foarte bine vinetele sub jet de apa rece. Se taie felii de un cm. grosime care se condimenteaza cu piper. Se incinge tigaia in care se pune o lingura de ulei. Se prajesc toate feliile de vinete. Se adauga ulei din cind in cand deoarece vinetele trag mult ulei.

Dupa aceea se aseaza feliile de vinete in forma de solzisori pe un platou. Se taie marunt ardeiul, patrunjelul si se rade coaja de lamiie dupa care se presara totul peste vinete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu sare dupa gust, se adauga zeama din lamiie si se freaca bine asa incit sa se formeze un fel de marinata. Aceasta marinata se toarna peste vinete.


Vinetele marinate sunt delicioase daca stau circa 8 ore in frigider

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori