Vinete picante in aluat de clatite

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se las

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • vinete (3
  • 4 bucati nu prea mari)
  • 2-3 oua
  • brinza
  • cascaval
  • lapte
  • faina
  • condimente

Mod de preparare

Vinetele se taie rondele, se oparesc si scurg de apa. Dupa ce se racesc, se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei. Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca un pic. Separat, se pregatesc doua compozitii: 1. - umplutura si 2. - aluatul de clatite;

pentru 1. - umplutura consta din oua intregi amestecate cu brinza rasa si condimente (vegeta, piper etc.)

pentru 2 - aluatul clasic de clatite: faina, lapte, oua, sare (un pic)

Rondele se iau doua cite doua, se adauga la mijloc o lingura de umplutura, apoi se scufunda bine in aluatul de clatite si - repede - se pun la prajit in ulei, la un foc potrivit. Se intorc pe o parte si pe alta (posibil si pe laturi) pina devin aurii.

Este recomandabil sa se asambleze intii vinetele doua cate doua, si de abia apoi sa se scufunde pe rind in aluat si se se puna la prajit.
Se pot servi calde, cu cascaval ras deasupra sau

reci, cu sos de usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori