Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine
Dupa ce am adunat toate ingredientele, le spalam, taiem vinetele in doua pe lungime, lasand si coditele apoi le scobim in interior. Le presaram bine cu sare si le lasam deoparte sa iasa amareala din ele. Daca vedem ca stau mai intr-o parte, taiem un pic din coaja de pe spate, ca sa le indreptam. Taiem rosiile cubulete pastrand 6 felii rotunde. Taiem ardeiul, usturoiul, busuiocul, radem cascavalul, tocam carnea cu ceapa, sare, piper. Dupa ce le-am pregatit pe toate, punem intr-o tigaie un pic de ulei, rosiile tocate, vreo 6 linguri de vin, sare, un varf de lingurita de zahar. Mai amestecam din cand in cand, asteptand sa scada bine. Cand s-a evaporat lichidul si rosiile nu mai sunt crude, adaugam apa si busuioc proaspat si stingem focul.
In paralel, in alta tigaie punem ulei si ardeiul cel rosu, sa se perpeleasca un pic. Adaugam usturoiul si carnea tocata si amestecam acolo. Dupa vreo 10 minute am considerat eu ca le-a ajuns. Dupa ce s-a racit amestecul de carne un pic am pus-o in robot, am pus cele 2 mere taiate bucatele, oul si o mana de cascaval ras si am omogenizat bine. Probabil merge si sa amestecati cu mana si sa puneti merele rase. Merele le-am pus pentru ca ma gandeam ca vor da fragezime compozitiei si nu vor schimba prea mult gustul. Acum pot spune ca a fost o alegere buna. Dupa ce am terminat compozitia, am spalat vinetele le-am presarat cu putina sare si piper, le-am pus in vase de jena unse cu putin ulei si le-am umplut. Am presarat un pic de cascaval (nu tot!!), si am pus pe fiecare cate o felie de rosie. Am pus pe ele si cate 2 linguri de sos de rosii. Le acoperim cu folie. La cuptor au stat cam 35-40 de minute, la 210 grade. Le-am dat jos folia, le-am presarat cu restul de cascaval si le-am mai pus la cuptor inca 10 minute. Intre timp, am amestecat iaurtul cu o lingurita de pesto, sare si piper, de a iesit un sos bun de tot. Si pentru ca nu trecusera inca cele 10 minute, am pus sosul de rosii pe foc din nou si i-am adaugat 2 lingurite de dulceata.
Se aranjeaza pe farfurii cu cele doua sosuri si cu salata de varza. Alte retete recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii