Zacusca de vinete e delicioasa fiind alegerea perfecta pentru zilele de post.
In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca gramajul legumelor se refera la cantitatea de legume coapte/curatate, mai exact 5 kg vinete coapte si curatate, 2 kg ceapa decojita, 3 kg gogosari rosii si 2 kg ardei verzi si/sau galbeni curatati de cotoarele cu seminte.
Ceapa, gogosarii si ardeii se curata, spala, se dau prin masina de tocat si se storc de zeama. Vinetele se coc, se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se lasa la scurs.
In 500 ml de ulei incins se adauga ceapa pana cand aceasta se caleste bine, iar intr-o alta cratita se pune jumatatea de litru de ulei ramas si se calesc ardeii si gogosarii.
Intr-un vas mai mare se amesteca ceapa calita cu ardeii si gogosarii caliti, iar mai apoi se adauga vinetele, bulionul, 1 plic de conservant, frunzele de dafin, sare si piper dupa gust si se amesteca constant pentru a nu se prinde de vas pana cand uleiul iese deasupra zacustii cam de un centimetru.
Zacusca se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se fierbe cu borcanul astfel: intr-o cratita se pune un prosop mare, se aseaza borcanele si se acopera cu prosopul apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Procedura se repeta a doua zi, iar apoi borcanele cu zacusca se pastreaza la rece in camara!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatNu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantanaDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii