Zacusca de vinete

Zacusca de vinete e delicioasa fiind alegerea perfecta pentru zilele de post.

Portii
4
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 1 litru ulei
  • 2 kg ceapa
  • 3 kg gogosari rosii
  • 2 kg ardei verzi si/sau galbeni
  • 1 litru bulion
  • 6 frunze dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 plic de conservant

Mod de preparare

In primul rand trebuie tinut cont de faptul ca gramajul legumelor se refera la cantitatea de legume coapte/curatate, mai exact 5 kg vinete coapte si curatate, 2 kg ceapa decojita, 3 kg gogosari rosii si 2 kg ardei verzi si/sau galbeni curatati de cotoarele cu seminte.

Ceapa, gogosarii si ardeii se curata, spala, se dau prin masina de tocat si se storc de zeama. Vinetele se coc, se maruntesc cu ajutorul unui cutit si se lasa la scurs.

In 500 ml de ulei incins se adauga ceapa pana cand aceasta se caleste bine, iar intr-o alta cratita se pune jumatatea de litru de ulei ramas si se calesc ardeii si gogosarii.

Intr-un vas mai mare se amesteca ceapa calita cu ardeii si gogosarii caliti, iar mai apoi se adauga vinetele, bulionul, 1 plic de conservant, frunzele de dafin, sare si piper dupa gust si se amesteca constant pentru a nu se prinde de vas pana cand uleiul iese deasupra zacustii cam de un centimetru.

Zacusca se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se fierbe cu borcanul astfel: intr-o cratita se pune un prosop mare, se aseaza borcanele si se acopera cu prosopul apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba o jumatate de ora. Procedura se repeta a doua zi, iar apoi borcanele cu zacusca se pastreaza la rece in camara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide