S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze. Este o metoda foarte simpla si cunosc
S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze.
Este o metoda foarte simpla si cunoscuta de facut brinza de vaci. Pentru a scurta timpul si a termina treaba cu cit mai putine vase de spalat, eu incalzesc laptele la microunde, asa cum e el ambalat in hirtie cerata (Tetra Pak). (Evident, nu se pot incalzi la microunde produse in ambalaje cu aluminiu! � cum sint unele pachete de hirtie captusite cu foita de aluminiu)
Este o idee pe care am luat-o de la cineva care pregateste astfel laptele pt iaurt, am aplicat-o de nenumarate ori fara probleme, dar pt siguranta cred ca e bine sa fii cu ochii pe lapte cit se invirte acolo in microunde, eventual oprit si agitat din cind in cind. Cine se teme ca pachetul ar putea face bum, il poate incalzi plonjindu-l direct in apa fierbinte, sau pe aragaz in mod clasic.
Laptele se incalzeste pina la aprox 60 grade (sa fie cald aproape fierbinte).
Se adauga otetul si se amesteca – se brinzeste vazind cu ochii.
Se rastoarna in tifon peste sita, nu se scurge imediat, ci se stringe usor si se spala in 2-3 ape pt a indeparta gustul de otet.
Se stoarce, se pune la pastrare cu putina sare.
Reteta propusa de Omide
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii