Branza de vaci

S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze. Este o metoda foarte simpla si cunosc

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Branza de vaci

Ingrediente

  • 1 litru lapte (evident
  • lapte adevarat
  • nu recomand lapte degresat)
  • 100 ml otet sau sucul de la 2 lamii (eu folosesc otet de cereale
  • fara miros puternic si de altfel brinza se va spala pe parcurs si nu va ramine gust/miros de otet)
  • o sita
  • un bol si un tifon curat

Mod de preparare

S-a mai vorbit despre cum se face brinza de vaci, dar daca tot e azi urit afara va voi spune o poveste cu poze.

Este o metoda foarte simpla si cunoscuta de facut brinza de vaci. Pentru a scurta timpul si a termina treaba cu cit mai putine vase de spalat, eu incalzesc laptele la microunde, asa cum e el ambalat in hirtie cerata (Tetra Pak). (Evident, nu se pot incalzi la microunde produse in ambalaje cu aluminiu! � cum sint unele pachete de hirtie captusite cu foita de aluminiu)

Este o idee pe care am luat-o de la cineva care pregateste astfel laptele pt iaurt, am aplicat-o de nenumarate ori fara probleme, dar pt siguranta cred ca e bine sa fii cu ochii pe lapte cit se invirte acolo in microunde, eventual oprit si agitat din cind in cind. Cine se teme ca pachetul ar putea face bum, il poate incalzi plonjindu-l direct in apa fierbinte, sau pe aragaz in mod clasic.

Laptele se incalzeste pina la aprox 60 grade (sa fie cald aproape fierbinte).

Se adauga otetul si se amesteca – se brinzeste vazind cu ochii.

Se rastoarna in tifon peste sita, nu se scurge imediat, ci se stringe usor si se spala in 2-3 ape pt a indeparta gustul de otet.

Se stoarce, se pune la pastrare cu putina sare.

Reteta propusa de Omide

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide