Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, b

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Canapele cu ochiuri romanesti si crema de branza

Ingrediente

  • amestec din branza de vaci cu marar
  • smantana si unt
  • cascaval
  • gouda
  • telemea ori branza de capra
  • maturata.
  • paine
  • o lingurita de patrunjel amestecat cu marar
  • tocate si puse-n saramura.
  • 2 oua
  • putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.
  • putin piper proaspat macinat

Mod de preparare

Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi si gustari interesante, formate de obicei din felii de paine HapiHap jumatati de felii de paine, bucatele de aluat copt/fript/prajit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie sa fie gustos.

Canapelele pe care mi-am propus sa vi le arat aici au deasupra celebrele ochiuri romanesti (asa le zicem noi, altii, care nu-s romani, le spun poached eggs) si un amestec interesant de branzeturi. Puteti sa faceti amestecul din branza de vaci cu marar, smantana si unt, din branzeturi fine, cum am facut eu (Philladelphia si Exquisa), cu cascaval, gouda, telemea ori branza de capra, maturata. Totul e sa nu va lipseasca painea HapiHap. Eu am folosit telemea, facuta cuburi.

Am amestecat branzeturile fine cu o lingurita de patrunjel amestecat cu marar, tocate si puse-n saramura. Deci nu am mai folosit sare. Mai ales ca si telemeaua pe care am amestecat-o-n branzeturi avea portia ei de sare. Odata scapat de grija cremei de branza, am trecut la ochiuri. Am pus apa cu otet la fiert, am uns un polonic cu ulei, am spart ouale pe rand si le-am fiert in polonic. Am obtinut astfel ochiurile romanesti de pus peste crema canapelelor mele. Peste toate, putina valeriana stropita cu otet balsamic si ulei de masline.

O gustare ..cu gust, pe care v-o recomand cu drag. Sa nu uit: daca vreti, puteti sa puneti peste oua putin piper proaspat macinat, va face minuni. Vorbesc foarte serios.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Poale-n brau (branzoaice)

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Iahnie de fasole cu ciolan

Iahnie de fasole cu ciolan

Una dintre mancarurile preferate ale romanilor

Iahnie de fasole cu ciolan
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura galbena cu nuca
1
Prajituri

Prajitura galbena cu nuca

Este o reteta foarte buna si aspectuoasa.

Prajitura galbena cu nuca
Prajitura pufoasa cu branza
2
Prajituri

Prajitura pufoasa cu branza

Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.

Prajitura pufoasa cu branza
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Tort de portocale cu crema
5
Torturi

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Parteneri
Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Bucataras.RO

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea
Tort Dobos (mic)
Gustos.RO

Tort Dobos (mic)

Tort Dobos (mic)
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
ReteteCulinare.RO

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori