Galuste cu ou

Punem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa fierbe. Spargem ouale, adaugam

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 40 dkg faina
  • 8 dkg ulei sau untura
  • 2 buc + 3 buc oua
  • sare

Mod de preparare

Punem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa fierbe. Spargem ouale, adaugam putina apa, sare si amestecam, incorporam faina astfel incat sa obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale. Executam aceasta miscare rapid, iar aluatul nu trebuie amestecat foarte bine, intrucat nu va fi posibila formarea lui mai tarziu. Formam galuste in apa in fierbere. Cand toate galustele se ridica la suprafata apei, amestecam, lasam sa mai dea in clocot o data si le strecuram.Le punem intr-o tigaie si le calim, amestecam ouale si smantana. Cand galustele incep sa se prajeasca turnam deasupra amestecul de smantana si oua si le prajim impreuna. Le putem intoarce pana devin aurii. Cand sunt gata le rasturnam intr-un vas si le servim cu salata proaspata. Poate fi folosit drept garnitura langa tocanita de vita. Putem presara cu frunze de patrunjel.
Alte aperitive recomandate

Sufleu dovlecei

Budinca dovlecei

Zacusca vinete

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori