Punem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa fierbe. Spargem ouale, adaugam
Punem apa intr-o oala mai mare si o punem la fiert, adaugam sare. Preparam aluatul astfel incat sa fie gata pe cand apa fierbe. Spargem ouale, adaugam putina apa, sare si amestecam, incorporam faina astfel incat sa obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale. Executam aceasta miscare rapid, iar aluatul nu trebuie amestecat foarte bine, intrucat nu va fi posibila formarea lui mai tarziu. Formam galuste in apa in fierbere. Cand toate galustele se ridica la suprafata apei, amestecam, lasam sa mai dea in clocot o data si le strecuram.Le punem intr-o tigaie si le calim, amestecam ouale si smantana. Cand galustele incep sa se prajeasca turnam deasupra amestecul de smantana si oua si le prajim impreuna. Le putem intoarce pana devin aurii. Cand sunt gata le rasturnam intr-un vas si le servim cu salata proaspata. Poate fi folosit drept garnitura langa tocanita de vita. Putem presara cu frunze de patrunjel.
Alte aperitive recomandate
Sufleu dovlecei
Budinca dovlecei
Zacusca vinete
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaA sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii