Aceasta omleta este una deosebita,prin ingredientele folosite. Pentru aceasta reteta de omleta aveti nevoie de o foaie yufka (seamana cu lipiile), oua, cremvusti, patrunjel, boia
Yufkaua se rupe bucatele, daca nu aveti puteti inlocui cu o lipie libaneza. Peste ea se pune branza, cascavalul, patrunjelul spalat si tocat marunt, salamul sau sunca (taiat mic) si condimentele. Se amesteca.
Separat punem ouale intregi impreuna cu laptele si uleiul. Ouale se bat bine cu furculita si se toarna peste amestecul cu yufka. Se amesteca, si aici vedeti daca va mai trebuie sau nu un ou, eu am mai pus inca unul - amestecul se pune-ntr-o tigaie (preferabil de clatite, nu foarte inalta), in tigaie se pune putin ulei de masline, daca nu, de floarea soarelui, se niveleaza, se lasa la prajit (fara capac) pana se rumeneste, apoi o intoarceti pe partea cealalta, ori cu ajutorul unei farfurii intinse, ori cu o alta tigaie identica in care-o prajiti mai departe (cum am facut eu).
Cand se rumeneste si pe partea cealalta o rasturnati pe farfurie.
Se serveste calsa cu paine prajiti.
Reteta O altfel de omleta, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro
Alte retete de omleta gasiti aici:
Omleta cu creveti si tofu,
Rulada de omleta cu jambon,
Omleta cu cascaval
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatAluatul este un aluat de tarta, dar fara oua : o cana de apa, 150 g margarina, o lingurita de sare, o lingura de praf de...
Tarta de post cu ciuperciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereAm sacrificat la mama zilele trecute trei curcani si am luat eu de la toti maruntaiele(ficat, pipota, inima) din care am...
Drob de curcan in foietajDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii