Omleta

Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri apa
  • 3 linguri smantana
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 felie bacon sau 5 ciuperci mijlocii (facultativ)
  • 2 linguri cascaval ras sau parmezan
  • 1 legatura de patrunjel sau marar (dupa preferinta!)

Mod de preparare

Se scot ouale de la rece (este important sa fie incalzite in prealabil - eventual se pot pune sub un jet de apa calda!). Se toaca marunt(cubulete mici) ardeiul verde si rosu. Daca dorim un aperitiv mai consistent, pregatim bacon-ul taiat feliute subtiri sau calim in putin unt ciupercile taiate in 4 (se pun apoi sa se scurga pe un pat de servetele de hartie). De asemenea, pregatim din timp patrunjelul sau mararul tocat fin.
Punem intr-un vas emailat cele 4 oua. Le batem spuma cu furculita. Adaugam apa (face omleta mai pufoasa), apoi smantana, ardeiul, ciupercile sau bacon-ul si in final adaugam verdeata. Punem din timp, pe foc, tigaia in care am pus untul, astfel incat in momentul in care terminam de amestecat ingredientele, aceasta sa fie bine incinsa.
Adaugam omleta in tigaie, cu capac. Ne uitam dupa jumatate dupa un minut daca s-a inchegat. Daca ne uitam mai devreme, omleta nu va mai fi pufoasa si implicit aspectuoasa. Dupa ce s-a copt pe o parte o intoarcem pe cealalta parte intocmai ca pe o clatita. Se coace inca un minut.


Se pune pe o farfurie intinsa. Risipim cascavalul ras sau parmezanul pe toata suprafata omletei. Decoram cu o creguta de patrunjel sau marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide