Oua Benedict cu somon afumat si spanac

Oua Benedict cu somon afumat si spanac este o reteta culinara minunata ce poate fi servita la micul dejun.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Oua Benedict cu somon afumat si spanac

Ingrediente

  • 2 portii:
  • 4 oua
  • 200 g somon
  • 100 g spanac (congelat sau proaspat)
  • 50 g de unt
  • 2 chifle
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 3 linguri de otet
  • busuioc
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Taiati chiflele in doua si le puneti la cuptor intr-o tava sa se rumeneasca aproximativ 5-10 minute. Cand acestea sunt gata rumenite, le scoateti de la cuptor, le frecati cu cateii de usturoi, dupa care intindenti pe fiecare bucata in parte unt.
Spanacul, in functie sub ce forma il aveti, congelat sau proaspat, se soteaza in tigaie cu putin ulei de masline timp de 5 min.

Pentru a face ouale ochiuri romanesti in apa avem nevoie de: o oala mare in care se pune aproximativ 2 litri de apa, putin ulei si otet; cand apa fierbe se pune cu grija cate un ou, spargandu-l direct deasupra apei care fierbe, il lasam circa 2-3 minute si cand acesta este gata se scoate pe farfurie. Acoperiti farfuria cu un capac, astfel incat ouale sa se mentina calde. Asa se va proceda cu fiecare ou in parte.

Peste jumatatile de chifla care au fost frecate cu usturoi si unse cu unt, se pune cate o felie de file de somon afumat, apoi 2-3 linguri de spanac sotat, apoi cate un ou – ochi romanesc, cum am descris mai sus. Peste oua se presara sare, piper si busuioc.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Ouale Benedict cu somon afumat si spanac se servesc calde, cu busuioc presarat deasupra
Se pot servi si impreuna cu felii de lamaie sau ketchup.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide