Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasul
Pentru inrosit, se aleg oua proaspete. Pentru a verifica prospetimea, se scufunda ouale intr-un vas cu apa. Se aleg cele care se asaza pe fundul vasului. Se spala cu apa calda, se sterg cu un prosop curat, apoi cu un tampon cu spirt sau alt alcool. Se pun la fiert ouale in apa rece, putin sarata. Cind incep sa clocoteasca, se lasa 4-7 minute sa fiarba. Intre timp se pregateste vopseaua. Se pune apa la fiert si cind clocoteste se adauga vopseaua, care s-a dizolvat in prealabil cu putina apa rece. Intr-o strecuratoare, se pun ouale fierte si se scufunda 1-2 minute, apoi se lasa sa se zvinte. Cu o bucatica de pinza inmuiata in ulei se lustruiesc.
Ouale se pot decora cu frunze de patrunzel, de marar, cu frunze de trifoi. Pe ouale umede se lipesc frunzulite mici, apoi se pune fiecare ou astfel decorat intr-un tifon curat si se leaga fiecare bucata ca intr-o punguta. Operatia se poate face si cu un ciorap de nailon. Ouale fierte astfel legate se vor colora cu vopsea numai pe partea libera, fara frunze.
Pentru incondeiat, se pregateste, intr-un ibric, ceara curata de albine, care se topeste si se pastreaza mereu calda cit se lucreaza. Cu un mic tub metalic, legat pe o pana de lemn, se ia ceara si se deseneaza pe fiecare ou flori, cercuri suprapuse, figuri geometrice etc. Apoi se fierb ouale direct in baia de vopsit.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii