Tolba ciobanului

Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tolba ciobanului

Ingrediente

  • Pentru 8 foi de clatite:
  • faina (aprox 8 linguri cu varf)
  • 2 oua
  • o cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati de macrou afumat
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa uscata
  • 2 castraveti in otet
  • 2 galbenusuri ou pentru maioneza
  • 2 linguri mustar
  • sare de lamaie
  • 250 ml ulei
  • Pentru ornat
  • fire de ceapa verde pentru legat tolba
  • 2ridichi

Mod de preparare

Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.

Pregatim mai intai foile: amestecam faina cu 2 oua, un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, un praf de sare si o cana de apa minerala, pana obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros.Se aseaza pe foc o tigaie sa se infierbante, se unge putin cu ulei, apoi se toarna un polonic din compozitie. Din aceasta compozitie obtinem 8 foi de clatite.

Pregatim maioneza: Se amesteca bine cele doua galbenusuri de ou sa nu fie cocoloase. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se adauga sarea de lamaie si mustarul, dupa care se mai adauga ulei si se bate bine, pana maioneza capata consistenta dorita.

Pregatim umplutura: Cartofii se fierb cu coaja in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie cubulete. Pestele afumat se curata de piele si oase si se taie marunt. Ceapa uscata si castravetii se taie marunt. Se amesteca bine toata compozitia, respectiv cartofii, pestele afumat, ceapa, castravetii si maioneza. Se potriveste de gust, adaugand, daca este cazul, sare.
Foile de clatite se umple cu doua linguri de compozitie si se leaga cu cate un fir de ceapa verde. Se obtine  tolba ciobanului, care se decoreaza cu o felie de ridiche.


Se tine la frigider aproximativ 30 de minute, dupa care se serveste rece.
Alte retete de clatite cu carne recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Ciorba radauteana
Bucataras.RO

Ciorba radauteana

Daca si Matei a zis ca e extraordinara ciorba asta, eu nu mai adaug nimic. Doar va spun cum am pregatit-o. :)

Ciorba radauteana
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos