Tolba ciobanului

Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tolba ciobanului

Ingrediente

  • Pentru 8 foi de clatite:
  • faina (aprox 8 linguri cu varf)
  • 2 oua
  • o cana apa minerala
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati de macrou afumat
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa uscata
  • 2 castraveti in otet
  • 2 galbenusuri ou pentru maioneza
  • 2 linguri mustar
  • sare de lamaie
  • 250 ml ulei
  • Pentru ornat
  • fire de ceapa verde pentru legat tolba
  • 2ridichi

Mod de preparare

Tolba ciobanului este o reteta delicioasa care are ca baza aluatul pentru clatite. Pentru umplutura se foloseste macrou sau orice alt fel de peste va place mai mult.

Pregatim mai intai foile: amestecam faina cu 2 oua, un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu, un praf de sare si o cana de apa minerala, pana obtinem un aluat ca de clatite, dar un pic mai gros.Se aseaza pe foc o tigaie sa se infierbante, se unge putin cu ulei, apoi se toarna un polonic din compozitie. Din aceasta compozitie obtinem 8 foi de clatite.

Pregatim maioneza: Se amesteca bine cele doua galbenusuri de ou sa nu fie cocoloase. Se incorporeaza putin cate putin uleiul, la inceput se pune aproximativ cate 1 lingura, apoi se poate pune si mai mult. Se adauga sarea de lamaie si mustarul, dupa care se mai adauga ulei si se bate bine, pana maioneza capata consistenta dorita.

Pregatim umplutura: Cartofii se fierb cu coaja in apa cu putina sare, iar dupa ce s-au fiert se curata de coaja si se taie cubulete. Pestele afumat se curata de piele si oase si se taie marunt. Ceapa uscata si castravetii se taie marunt. Se amesteca bine toata compozitia, respectiv cartofii, pestele afumat, ceapa, castravetii si maioneza. Se potriveste de gust, adaugand, daca este cazul, sare.
Foile de clatite se umple cu doua linguri de compozitie si se leaga cu cate un fir de ceapa verde. Se obtine  tolba ciobanului, care se decoreaza cu o felie de ridiche.


Se tine la frigider aproximativ 30 de minute, dupa care se serveste rece.
Alte retete de clatite cu carne recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori