Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (
Se dizolva drojdia in ½ cantitate de apa calduta cu putina sare si se toarna la mijlocul fainii intr-un castron. Lasi 5 minute si apoi faci coca (cu restul de apa calduta) aducand faina dinspre exterior spre centru. Daca e foarte lipicioasa se umezesc mainile cu putin ulei cald. Se lasa acoperita cu un prosop curat de bucatarie la loc cald sa dospeasca pentru 30 minute. Se imparte apoi in doua parti egale. Se unge o forma rotunda de pizza cu ulei de masline si se aseaza o parte din aluat intinsa subtire. Se unge pe deasupra cu ulei de masline cu ajutorul unei pensule. Se presara cascaval ras, branza, condimente, etc. Eu am zdrobit in mojar niste frunze de busuioc proaspat si cativa catei de usturoi. Am uns focacia cu usturoi, am pus masline si felii de rosii cherry. Se mai lasa pret de 5 minute si apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Se scoate si introduce la cuptor cel de-al doilea blat pregatit in acelasi mod.
Se poate manca si calda si rece. Se poate servi cu sos de iaurt sau o salata.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii